
Zapomeňte na rizota typu “co zbylo ze včerejška”, která všichni známe z dob školní docházky. Toto jídlo je čerstvé, chutné a hlavně rychlé a levné.
Ingredience na 3-4 porce:
- 1 ks kuřecích prsou (na menší kousky)
- 1,5 hrnku kulatozrnné rýže
- 1 cibule
- 1-2 mrkve
- mražený hrášek
- olivový olej
- parmazán
- vývar (kuřecí nebo zeleninový)
Postup:
- Na olivovém oleji opražíme kousky kuřete spolu s nasekanou cibulkou a mrkví.
- Jakmile je maso hotové, přidáme rýži (neproplachujeme) a také necháme chvíli osmažit. Směs zalijeme vývarem (alespoň 3 hrnky), osolíme a necháme vařit.
- V případě potřeby dolíváme vývar nebo vodu.
- Jakmile je rýže měkká, přidáme hrášek a necháme prohřát. Nakonec vmícháme strouhaný parmazán a podáváme.