Italský steak s olivami, který potěší všechny chuťové pohárky

Itálie je známá pro své jednoduché recepty, kvalitní ingredience a lehká jídla. Připravit si můžete i vynikající steaky, které budou oslavovat nejen samotné maso, ale také zeleninu. Na tento recept můžete použít hovězí steaky, ale také filet mignon nebo telecí kotlety. V každém případě bude maso chutnat dokonale a vychutnáte si pravou chuť Itálie ve své kuchyni.

Co budete potřebovat?

Na strak s olivami, zelenými rajčaty a nakládanou červenou cibulí potřebujete 4 šálky oliv (bez pecek, nahrubo nakrájené), 4 hovězí steaky bez kosti (cca 3 cm silné), extra panenský olivový olej, sůl a čerstvě mletý pepř, 3 zelená rajčata (na měsíčky), 3 stroužky česneku (na plátky), 2-3 lžíce nasekaných bylinek podle chuti (petrželka, bazalka, rozmarýn, oregano nebo tymián). Nakonec potřebujete nakládanou červenou cibuli podle vlastního receptu.

Pracovní postup

Troubu předehřejte na 80 stupňů. Olivy rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 4 hodiny. Nechte vychladnout a rozmixujte nebo nasekejte. Steaky očistěte a potřete olivovým olejem. Trochu osolte a opepřete. Olivy přidejte na maso z obou stran a zcela ho zakryjte. Vše zabalte do voskovaného papíru a nechte 2-8 hodin v lednici. Asi 2 hodiny před vařením maso vyndejte z lednice, aby mělo při vaření pokojovou teplotu.

V míse promíchejte zelená rajčata, sůl, pepř, česnek, bylinky a 2 lžíce olivového oleje. Troubu předehřejte na 230 stupňů. Pánev vyložte pečicím papírem. Přidejte 3 lžíce olivového oleje a rozpalte na středním ohni. Maso opékejte až 2 minuty z každé strany. Poté je přesuňte do trouby. Pečte 5-8 minut. Nechte 5 minut odpočinout na dřevěném prkénku. Mezitím na pánvi opečte směs ze zelených rajčat 3-5 minut na vyšším ohni. Před servírováním steaky nakrájejte přes vlákno na silné plátky. Přidejte olivy, nakládanou červenou cibuli a podávejte.

Redakce

Redakce

Redaktorky a redaktoři magazínu life4us.cz pro vás připravují atraktivní články pro hezčí den. Pokud byste také chtěli do magazínu přispět vlastním článkem nebo máte zájem o inzerci v magazínu, neváhejte nás kontaktovat.